Tillbaka till bloggen

Lindra din Spänningshuvudvärk

16 april 2024

En vanlig typ av huvudvärk som många av oss upplever från tid till annan är spänningshuvudvärk. Spänningshuvudvärk kan kännas på olika sätt och på olika platser i huvudet. Ibland är det en molande värk, ibland mer intensiv och strålande. Det kan kännas runt pannan, bakhuvudet eller till och med runt käkarna. Och det finns många olika anledningar till varför du upplever din värk.

En vanlig orsak till spänningshuvudvärk kan vara att du biter ihop under dagen eller natten, vilket skapar spänningar i käkarna och huvudet. Dessutom kan brist på vätska vara en faktor, särskilt om du dricker för lite vatten eller för många vätskedrivande drycker som kaffe eller svart te. Att ta för få pauser under dagen kan också öka risken för spänningshuvudvärk.

Det finns flera saker du kan göra för att lindra spänningshuvudvärk när den väl uppstår.

  • Att ta mikropauser under dagen är ett effektivt sätt att bryta mönstret av spänning.
  • Gå upp och drick vatten, ta ett djupt andetag och försök arbeta med akupressur på dig själv.
  • En enkel akupressurteknik är att trycka på punkterna precis under underkäken, under kindbenet eller bak i nacken. Applicera tryck med fingertopparna och ta några djupa andetag medan du gör det.

Dessa tipsa kan hjälpa till att minska spänningar och lindra smärta.

Om du trots dessa åtgärder inte lyckas lindra din spänningshuvudvärk är du varmt välkommen att höra av dig till oss på Göteborgs Massage & Rehab. Vi finns här för att hjälpa dig och behandla och hantera din huvudvärk.

Varmt välkommen.