Klassisk massage

Vad är klassisk massage?

Den svenska klassiska massagen är världsberömd. Genom knådningar, glidningar och tryck löser massören upp spänningar i kroppen och ger en skön avslappning.

Hur går behandlingen till?

Massage på endast utvalda delar av kroppen eller helkroppsmassage väljer du själv. Allt ifrån en hård, djupgående massage som till exempel idrottsmassagemed fokus på dina eventuella problemområden till en mjukare avslappningsmassage erbjuds i den klassiska massagen beroende på individuella behov och egen önskan. Även inslag av triggerpunktsbehandling och stretching erbjuds. Denna behandling går även att få som sittande massage ifall du har svårigheter att ligga ner. 

Vilka är fördelarna? 

Regelbunden massage håller borta trötthet och smärta. Du blir lugnare, rörligare och smidigare i kroppen. Du får även ett ökat välbefinnande genom en positiv påverkan på kroppens ”må bra-hormoner”. 

Har du särskilda önskemål på din behandling?
Skriv det i kommentarsfältet när du gör din bokning.

Frågor och svar om klassisk massage

Om du önskar helkroppsmassage så boka 60 eller 90 minuter. På kortare behandlingslängder blir det annars väldigt lite massage per behandlingsområde. Om man bokar 90 min kan man utöver en helkroppsmassage hinna med extra fokus på vissa områden där du kanske är extra stel eller tycker det är extra skönt med massage. Eller varför inte avsluta med en skön ansikts- och huvudmassage?

45 min brukar många välja när de önskar massage bara på vissa delar, till exempel rygg, nacke och axlar eller ben och armar. Om man är van vid massage kan man ibland välja 60 min på enstaka områden som exempelvis rygg, nacke och axlar. Om man däremot är ny på massage, eller om det var länge sedan man gick senast, så är det bättre att börja med 45 min så att du inte blir alltför öm dagarna efter och går och spänner dig på grund av det.

30 min, vår kortaste behandlingslängd, kan passa bra vid regelbundna återbesök vid behandling av mindre problemområden. 30 min kan även passa bra om du är ny på massage och bara vill prova på hur det känns, och du väljer då själv, precis som på alla våra behandlingslängder, var du önskar din massage. Du kan läsa om våra massagebehandlingar här.

Det kan ibland kännas en hel del men det behöver inte alltid göra det. Det beror helt på om du kommer på en mer djupbehandlande massage eller bara i allmänt avslappningssyfte.

När terapeuten arbetar med kundens spända muskler i en mer behandlande massage kan det kännas en del. Det får dock aldrig vara en ”dålig” smärta, men att ha ett bestämt tryck gör att resultat ofta kommer tidigare. Det som ofta kallas ”gottont” eller ”skönont” är inget negativt. Däremot ska det aldrig bli en obehaglig smärta, då spänner du dig istället och resultatet blir det motsatta mot vad vi försöker åstadkomma med behandlingen.

Vi anpassar självklart behandlingen helt efter dina behov och önskemål. Tycker du att massören arbetar för mjukt eller för hårt, eller att du vill ha mer eller mindre massage på någon kroppsdel, är det bara att säga till.
Välkommen att boka din massagebehandling.

Hur ofta du och din kropp behöver massage beror på en mängd olika faktorer såsom arbetsställningar och rörelsemönster i vardagen, din hållning, om du ofta känner dig stressad med mera. Det vill säga sådant som kan bygga på dina problem. Om du har minskat på orsakerna till problemen och samtidigt börjar gå på behandlingar så kommer ihållande resultat komma som snabbast.

Många kunder besöker oss någon gång i månaden för att det är skönt och i förebyggande syfte, och i flera fall även för att få bort sin värk eller hålla den under kontroll. Andra kunder har mer smärta och problem, och då, för att få så bra resultat som möjligt, kommer mer ofta. I det senare fallet, om du har problem av till exempel smärta/stelhet, är det rekommenderat att komma en till två gånger i veckan i några veckor för att få så bra och snabbt resultat som möjligt.

Direkt efteråt kan du känna dig lite yrvaken eller behagligt ”mosig” vilket inte är konstigt då spänningar har lösts upp, oxytocin (ett ”lugn och ro-hormon”) har frisatts, blodtrycket sänkts med mera men du blir snart pigg och välmående. Om det är en av dina första gånger på massage eller om det var länge sedan du gick sist och du får en någorlunda djupgående behandling kan du även få känslan av träningsvärk i musklerna i ett par dagar efteråt, detta är helt normalt och blir mindre för varje behandling du går på. Efter behandlingen får du ett glas vatten eftersom massage bland annat ökar utsöndringen av vatten och avfallsprodukter genom njurarna.
Välkommen att boka en massage!

Under behandlingen arbetar man direkt på muskler och hud och du får därför vara avklädd på de delar som ska masseras. Delar som inte masseras för tillfället täcks över med handdukar för att du inte ska känna dig avklädd och för att slippa frysa. Underkläderna behålls på.

Prislista

Klassisk massage

30 minuter
500 kr
45 minuter
675 kr
60 minuter
850 kr
90 minuter
1250 kr

Massage på jobbet

Kontorsmassage är vår specialitet! Vi skapar förutsättningar för prestation i företag och organisationer med resultatinriktade och individanpassade företagsbehandlingar.

Önskas offert på vår företagsmassage? Maila kontakt@goteborgsmassage.se eller ring 0739-22 07 24.

Företagsmassage

Betyg och recensioner från några av våra kunder.

Läs fler omdömen från våra kunder på vår bokningsida på Bokadirekt

Rekommenderar verkligen! Redan efter första behandlingen kändes mina stela axlar som besvärat mig i flera år mycket bättre.

Abdisalam M

Jätteskön massage och väldigt trevlig upplevelse, kommer absolut komma tillbaka!

Olivia J

Superhärlig kombination av stretch, massage och koppar, gjorde susen för kroppen

Jenny S

Perfekt massage, lagom tryck, trevliga massör. Suveränt nöjd. Rekommenderas verkligen.

Yen T