Massageterapeutisk behandling

Vad är massageterapeutisk behandling?

Den massageterapeutiska behandlingen inriktar sig på specifika problem och bekymmer som kan behöva flera behandlingar med täta intervaller för att nå bästa resultat.

Hur går behandlingen till?

Behandlingen inleds med en undersökning genom frågor, kroppsläsning eller muskelfunktionstester för att hitta rätt behandlingsmetod. Behandlingen kan sedan innehålla olika tekniker som anpassas efter dina problem, som exempelvis stretching, triggerpunktsbehandling och vid behov även avslutande hemövningar.

Vilka är fördelarna? 

Det gemensamma syftet med nämnda metoder och tekniker är att lösa upp och motverka muskelspänningar, muskulär obalans och skapa en balans kring leder som tidigare lett till besvär, som exempelvis nervpåverkan och inflammationer på grund av felaktig belastning. Metoderna ökar muskelavslappning och flexibilitet, ledernas rörelseomfång och stärker muskulaturen. Varje muskel eller muskelgrupp behandlas var för sig.

Har du särskilda önskemål på din behandling?
Skriv det i kommentarsfältet när du gör din bokning.

Frågor och svar om massageterapeutisk behandling

Muskulering/Avancerad muskulering
Muskulering kombinerar undersökning, behandling och träning till en helhet. Med hjälp av frågor, kroppsläsning och diverse tester, såsom muskelfunktionstester och palpationstester, kan man avgöra vad som skall behandlas hos patienten. Behandlingen sker därefter med de behandlingsmetoder som krävs. I muskulering ingår främst följande behandlingsmetoder:

Massage – mjukar upp och får igång blodcirkulationen ordentligt före efterföljande behandlingar.
Longering – töjteknik för förlängning av för korta muskler.
Triggerpunktsbehandling – med direkta tryck löses dessa hyperirritabla ”muskelknutor” upp.
KAT-behandling – en spänd och förkortad muskel blir svag och kan därför inte alltid arbeta som tidigare. Kroppen känns stel och öm. Denna speciella töjteknik är effektivt förlösande på stela, trötta och spända muskler.

Efter avslutad behandling fås vid behov ett hemprogram individuellt utformat för varje patient.

Strain and Counterstrain
Ömma punkter (tender points) uppstår i spända muskler och vid felaktigt fungerande leder i kroppen och hindrar en leds normala rörlighet. Med hjälp av dessa punkter kan massageterapeuten bestämma exakt var positionen för största möjliga avslappning finns för musklerna runt specifika leder. Genom att hålla kvar denna position tillåts spända muskler att reflektoriskt slappna av så att leden kan återgå till sin normala funktion. Därvid avhjälps obehag och smärta i muskler och leder. Denna metod används främst vid rygg- och nackbesvär, både vid akuta och kroniska symtom.

Revolving
En behandlingsform baserad på en analys av kroppshållningen. Man korrigerar muskulär obalans vilket i denna teknik mycket bidrar till att frigöra andningen. De strukturer som berörs är den djupa muskulaturen och bindvävshinnorna.

En massageterapeut har mer kunskap än massören i sjukdomslära, skadelära, fysiologi, muskelfunktionsdiagnostik och behärskar förutom massage och muskeltöjningar, ytterligare en eller flera massageterapeutiska metoder. En massageterapeut kan arbeta direkt med behandling av specifika skador och besvär i rörelseapparaten. Läs gärna om terapeuterna på våra mottagningar här.

Massage är det perfekta komplementet till träning, eftersom det återställer rörligheten och motverkar spänningar i musklerna. Det finns även flera studier på att massage minskar träningsvärk, ökar muskelfunktionen och minskar muskelutmattningen. Se bl a forskningen under forskning om massagens effekter.

Prislista

Massageterapeutisk behandling

30 minuter
500 kr
45 minuter
675 kr
60 minuter
850 kr
90 minuter
1250 kr

Massageterapeutisk behandling


Massage på jobbet

Kontorsmassage är vår specialitet! Vi skapar förutsättningar för prestation i företag och organisationer med resultatinriktade och individanpassade företagsbehandlingar.

Önskas offert på vår företagsmassage? Maila kontakt@goteborgsmassage.se eller ring 0739-22 07 24.

Företagsmassage

Betyg och recensioner från några av våra kunder.

Läs fler omdömen från våra kunder på vår bokningsida på Bokadirekt

Rekommenderar verkligen! Redan efter första behandlingen kändes mina stela axlar som besvärat mig i flera år mycket bättre.

Abdisalam M

Jätteskön massage och väldigt trevlig upplevelse, kommer absolut komma tillbaka!

Olivia J

Superhärlig kombination av stretch, massage och koppar, gjorde susen för kroppen

Jenny S

Perfekt massage, lagom tryck, trevliga massör. Suveränt nöjd. Rekommenderas verkligen.

Yen T