Tillbaka till bloggen

Massage vid graviditet?

31 oktober 2022

Graviditeten är sin känsligaste fas under de första 12 veckorna och som massör önskar man inte höra att det skulle kunna vara massagens fel om något negativt skulle ske under dessa veckor. Därför utför vi gravidmassage endast från och med vecka 12 i graviditeten.

Massage vid graviditet har i studier visat sig bl.a. minska oro och smärta, lägre nivåer av stresshormoner och färre komplikationer under förlossningen och tiden efter födseln. Ett par studier om massagens effekter vid graviditet hittar du under forskning om massagens effekter.

När du börjar få stor mage och inte längre har möjlighet att vara magliggande på massagebänken kan du istället sitta på en bakvänd stol för att vi ska komma åt resten av ryggen eller, som de flesta föredrar, ligga på sidan på massagebänken. När vi masserar t.ex. nacke eller kroppens framsida kan du dock ligga på rygg precis som vanligt om det går bra för dig som gravid.

Vi har speciella justerbara kuddar för gravida vilket gör att du oftast kan ligga bekvämt på mage även när den blivit stor. Dessa kuddar är inte alltid på mottagningarna så om du önskar använda en sådan kan du i meddelanderutan när du bokar skriva att du önskar använda gravidmassagekudden. Boka då minst ett dygn i förväg så att terapeuten hinner få med sig den till mottagningen. Välj Klassisk massage när du ska välja behandlingstyp i bokningen. Välkommen att boka din behandling!