Tillbaka till bloggen

Effekten av en Massagebehandling

16 april 2024

Genom att få en massage eller bara bli kramad skänker vi oss själva glädje, motivation och lugn. Ett av dessa ”må-bra-hormoner” är oxytocin, även känt som vårt ”lugn- och ro-hormon”. När oxytocinnivåerna ökar i kroppen sänks blodtrycket och pulsen samtidigt som vår känsla för tillhörighet stärks. Det är inte bara oxytocinet som spelar en roll när det kommer till vårt mentala välbefinnande. Serotonin är ett annat hormon som kan påverkas positivt av beröring. Serotonin kan hjälpa till att lindra depression och ångest, vilket gör att vi känner oss mer balanserade och glada. Dessutom har dopaminet en viktig roll i att ge oss den extra pushen och motivationen vi behöver för att nå våra mål.

Hur hänger detta ihop med massage? Jo, genom att lindra smärta och spänningar i kroppen kan vi också lindra stress och oro i sinnet. Genom att få regelbunden massage kan vi skapa en bättre balans mellan kropp och sinne, vilket gör att vi kan göra mer av det vi vill i vår vardag. Massage är helt enkelt ett fantastiskt sätt att hitta vila och återhämtning i en stressig vardag. Det ger oss en välbehövlig paus från det dagliga livet och tillåter oss att fokusera på vårt välbefinnande.

Så nästa gång du känner dig stressad eller nedstämd, var inte rädd för att unna dig en massage eller be om en kram från en vän eller familjemedlem.
Det kan göra underverk för ditt humör och din hälsa!